Hverdagsheltinner

Det finnes de heltinner som har gjort en stor bragd og innsats som hele verden kjenner. Heltinner som Mor Theresa, jomfru Maria eller Malala, men jeg har tenkt på alle de hverdagsheltinnene som skjuler seg rundt i vår verden.

En av de største rikdommer min jobb gir meg er at jeg hvert år får møte og blir kjent med hverdagsheltinner. De kvinner som har møtt en storm så sterk at man ikke skulle tro noe menneske kunne stå med rak rygg igjennom den, men de evner å holde hjertet varmt og tanken klar så sjelen ikke går til grunne i stormens herjinger. De kvinner som møter sorger så tunge og mørke at hjertet nesten revner, men tross dette makter å stå for sine nærmeste med en indre styrke som viser seg å være enorm. De kvinner som kjemper kamper for det de tror på, tross at motstanden prøver å tråkke dem ned med tunge, skarpe slag. De kvinner som har en personlighet som evner å se den vakre sannheten i mennesker som samfunnet forøvrig har stemplet som verdiløse. De kvinner som gjennom sin jobb redder liv og sjel med varmt hjerte, styrkende ord, milde øyne og trygge hender. De kvinner som gjør de små ting som utgjør den store forskjellen for barn og gamle, fordi fokuset på det unike i den enkelte de møter går foran alt. De kvinner som løser livets små og store utfordringer med kreativitet og handlekraft og i etterkant kan formidle sine erfaringer med kloke og reflekterte ord. Små og store kamper som blir beseiret. Unge heltinner og gamle heltinner.

Mens jeg skriver ser jeg for meg et vakkert knippe heltinner som finnes i min verden. Allikevel er jeg usikker på om de vet det. Om de vet hvordan de sees på med respekt og beundring. Om de vet hvordan tanken på dem gir styrke og inspirasjon av den grunn av de har latt meg se stryken et menneske kan ha. Om de vet hvor overveldende og ufattelig vakkert det er. Du har nok også slike heltinner i din verden, og jeg tror vi bør fortelle det til dem. Fortelle dem hva vi ser i dem. Fortelle dem at de er heltinner.

Man trenger ikke endre verdenshistorien for å være en heltinne.
Et hjerte er nok.
Verden er full av hverdagsheltinner,  vi må bare evne å se dem.

Marianne ❤

2 kommentarer om “Hverdagsheltinner

  1. » De kvinner som gjør de små ting som utgjør den store forskjellen for barn og gamle, fordi fokuset på det unike i den enkelte de møter går foran alt.»
    … Jeg håper du er klarover at du er en av dem!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s