Førjulstidsfokus

Kjøkkenbordet mitt et fullt. Det ligger en bunke med julekort på den ene siden, noen glittertusjer på andre siden. Det lukter pepperkaker som vi koste oss med å bake sammen i dag. Noen gamle briller ligger også her. De ble funnet i en skuff vi fant ut det var kjekt å få ryddet. En klementin og en kopp gløgg står ved siden min, det er levende lys midt på bordet og svibelen har såvidt begynt å åpne seg. Fra høytaleren danser favorittjuletoner og på peisen er det varme. Det er lørdag, vi har fri og vi har tatt ting som det kommer. Og her sitter jeg, midt på det lange kjøkkenbordet, og kjenner ro og ikke snev av stress. Hadde jeg villet er det virkelig mye jeg kunne skrevet på en «å-gjøre-liste», og jeg vet at listen kunne blitt så lang at jeg nesten blir stresset bare ved tanken på å skrive den. Men….jeg vil ikke det, for hvorfor i all verdens land og rike skal vi fylle disse travle førjulsukene med enda flere gjøremål enn de som allerede er der?

En god samtale med en klok venn av meg fikk tankene mine til å vandre til fokuset i førjulstiden da samtalen vår ledet inn på hva jeg vil barna mine skal huske: en sliten mamma, eller en som tok seg tid. En mamma som kanskje ikke fikk gjort så mange «en-burde-vel-ha-gjort-oppgaver», men som hadde overskudd til å glede seg over det vi fire, i våre lille familie, kunne gjøre sammen disse dagene før jul.

Mitt fokus skal være ro. Ro til å se all kjærlighet som finnes i livet. Ro til å nyte den. Ro til å kunne velge og ro i at det er bra nok det jeg gjør. Ro til å se at jeg mener julen handler om Han som kom for å vise oss hvordan å se og ivareta hverandre. Han som er et eksempel til etterfølgelse –spesielt i juletiden. Ingen har noen gang blitt lykkelig av et plettfritt hjem med boksene fylt av kaker, men liker du å bake, så bak. Liker du å vaske, så vask, men gjør det fordi du mener det er riktig og viktig, og ikke fordi du tror det må til for at du skal være bra nok. Det er så fort gjort å miste fokuset av synet om vi stresser fra gjøremål til gjøremål. Og hva blir førjulstiden egentlig da?

For du skal ikke klare alt! Du skal finne ditt indre fokus, eller din families fokus, og så skal du gjøre det du trenger for å holde det fokuset. Hver og en av oss må finne vår egen vei, for så å våge tro at det er bra nok.

Så utfordringen er denne: Hva skal ditt fokus for førjulstiden være?

10294244_390367137784842_1743389023034691920_n

Marianne ❤

2 kommentarer om “Førjulstidsfokus

  1. Gode ord å lese den tredje søndag i advent med varme i ovnen, kaffe i koppen og en pose seigmenn 😄 mens vi venter på barnebarn og oldebarn som skal være med i skogen og «jakte» etter juletre 🎄

    Takk for påminnelsen om fokus.
    Ønsker deg og dine en vakker søndag.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s