Om stillheten…

Når barna ligger trygt og godt i sengene sine etter en aktiv dag og ikke en lyd kan høres i huset. Når vinden har lagt seg, solen er varm og kaffekoppen kan nytes på en benk i hagen. Når spennende og energiske samtaler stilner og du vandrer hjemover, mens tankene leker med refleksjonene som ble delt i det gode fellesskapet. Når to er på tur og praten er god, men tryggheten er så dyp at stillheten kan deles i glede. Når morgenduggens dråper ennå glitrer i gresset, verden sover og kun knitringen fra peisen når ditt øre. Når en liten skatt er frustrert over verden og gråter sine såre tårere, men til slutt finner roen i mammas fang. Når store forsamlinger stilner rett før en musikalsk gave skal deles. Når bølgene bruser og vinden uler for så å snu og havet blir blikk stille og kun makrellen som spretter bryter havets glatte flate. Når dagen har vært travel og gjøremålene mange, men under en varm dyne i din trygge seng blir roen og stillheten søvndyssende og god.

Stillhet alene, stillhet i fellesskap. Lange stunder med stillhet, eller korte.

Vi er ulike som mennesker. Noen synes stillheten er påtrengende og slitsom. Noen blir stresset av henne. Andre kan ikke få nok. For min egen del kjenner jeg, ettersom årene skrider frem,  en økende glede over opplevelser av stillhet. Jeg synes i tillegg å stadig oppdage flere nyanser av stillhet og lar meg fasinere av hva de gjør med meg.

I løpet av livet mitt kan telles flere år der jeg ikke har kunnet gå i fjellet. Av ulike årsaker har ikke kroppen tillatt at jeg har kunnet vandre fritt i fjellet.  Når jeg i tillegg tenker på  alle de som ikke har muligheten til å komme seg ut på tur, fylles jeg av en dyp takknemligheten over å få oppleve fjellets stilhet. I høstferien har jeg virkelig fått oppleve denne gleden. Tross at jeg ikke vandret der alene er det ingen tvil om at fjellet har en helt egen stillhet over seg. Denne stillheten bærer jeg med meg videre.

Jeg har samlet noen glimt på kamera.
Om du har hatt mulighet til å vandre i fjellet eller av ulike grunner ikke har kommet deg ut: Kjenner du stillheten?

DSC04822 DSC04839 DSC04840 DSC04850 DSC04861 DSC04900 DSC04904 DSC04819 DSC04822 DSC04831 DSC04644                                           DSC04723

20141002_162406                                          20141002_161429

20141002_162420                                          20140930_185220

Marianne ❤

2 kommentarer om “Om stillheten…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s